Annons
30 March 2010

Ännu en trend – ät efter din blodgrupp

En ny studie har precis avslutats, där man undersökt hur individer skiljer sig i kroppens sätt att bryta ner och förbränna mat. Det har självklart länge funnits tankar om att alla är olika och att man bör äta  olika, men just den här studien bekräftade att det är nödvändigt för varje individ att lyssna på sin kropp och äta intuitivt.

Med tanke på matallergier, laktosintolerans, kolhydratförbränning, diabetes och annat, så har vi redan en kultur där vi är vana vid att vi måste lyssna på kroppens signaler och välbefinnade. Barn med ADHD sätts på specifika dieter, och i min värld av käsloätande så kan många inte ens tänka sig att äta något som smakar sött.

Detta talar ju speciellt emot alla dieter eftersom dieter manar alla att äta på samma sätt. Med den här studien som grund så skapas det nu nya metoder på marknaden, och det verkar som om den nya “diet”-trenden lutar åt att ta blodprov och äta efter sin egen kemiska kroppsammansättning.

På det stora hela är det skönt att veta att till och med trenderna skiftar från restriktioner, och lutar mer mot naturlig kosthållning, naturlig och rolig träning och att skapa välbefinnande och glädje. Vad mer kan man önska sig?

Läs mer om:  dieter, Fitness, mathållning, Trender

Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar