Annons
1 March 2010

Att leka med pojkarna…

Ända sedan jag var liten har min stora passion varit att röra på mig. Jag började med jazzdans, och sedan var det folkdans. Dans och musik var en stor del av mitt liv, och större delen av min fritid var jag ute och sprang med pojkarna på Österäng där jag bodde. Det var Tjuv och Polis, Olympiska Spelen, Brännboll och rullskridskor för hela slanten.

Det var inte alltid så lätt att bli vald till någons lag, men efter enträget springande och överbevisande av snabbhet och styrka så var jag till slut en av grabbarna. Och trots blodiga skrubbsår och värk i kroppen, så minns jag mest att jag alltid mådde bra, eftersom jag älskade att bara få röra på kroppen! Svetten, lagandan, farten och smutsen blev mitt vitaminpiller… Jag hade ingen aning om att jag ansågs vara Tom-Boy, en pojk-flicka, och att sporta med grabbarna faktiskt inte var helt självklart i andra kulturer.

Inte förrän jag växte upp, och bytte kultur (flyttade till LA), insåg jag hur verkligt lyckligt lottad jag varit, med en jämlikhetsarena som Sverige. Heja Sverige!


Kommentarer

 1. Anna Ivarsson,  01 March, 2010 12:44

  Hej Tanja
  Idag fick jag via en blogg veta att du gett ut en bok som heter Livskraft.
  Enligt Bokia är boken slutsåld hos både grossist och förlag. Betyder det att jag inte kan få tag på den?

  Du är verkligen en inspirationskälla och jag skulle så gärna vilja läsa mer om dina tankar om träning och hälsa

 2. Karin,  02 March, 2010 21:46

  Jag håller med, heja Sverige! Ibland krävs det att man flyttar till en helt annan kultur för att inse hur bra man har det/hade det.

 3. tanja,  10 July, 2010 14:32

  Hejsan
  TYvärr är upplagan slutsåld (eller det är ju trevligt egentligen) men här kommer en version på Engelska snart på http://www.loudfitness.com och så håller jag tummarna för en andra upplaga i Sverige!! Tack för stödet:)
  MVH
  Tanja D

 4. Lotta B,  16 July, 2010 9:31

  Hej du fantastiska kvinna!

  Vissa människor vi träffar på vägen i livet gör intryck…och skillnad. Du är en av dem jag mött Tanja. I morse var jag ute och SPRANG min morgonrunda. Min hjärna hade sagt hela mitt liv att jag inte kan! Du sa, du kan, SPRING! och nu kan jag!!! Ses i höst, Kram, kram Lotta

 5. tanja,  17 July, 2010 17:17

  Men HEJ!! Du är fantastisk! Jag blir sååå glad:))) Du är verkligen en förebild tjejen och din syster likaså:)) Längtar efter att få se er I höst:))) Dunderkram

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar