Annons
12 July 2010

Dina val skapar dig varje dag

Vi träningsgalna och rörelsefanatiker brukar ju allt som oftast höra ” du tränar ju så mycket så du kan ju äta vad du VILL!!!!!” Och så får man en sådan där blick som egentligen säger…”du din LYCKost”…

Och vid det tillfället kan det vara kruxigt att börja prata om valen man gör när man är en  “sån som mig lyckost-typen”! Jag har varit hemma från Sverige nu i 6 dagar och inte en enda dag har valet självmant varit att inte träna eller på något sätt få in min fysrunda. Förutom den dagen jag var på sjukhuset för min akuta dunderförkylning från planet då…

Vi “lyckostar” fattar faktiskt alltifd beslutet att gå till gymmet. Eller så tar vi på löparskorna och drar ut en runda även när tiden är knapp. Vi laddar med riktig och god mat som när kroppen och vi får energi av. DET är våra val! DÅ äter vi “vad vi vill”…oftast iallafall:)

De val man gör varje dag är de val som egentligen för oss närmare det vi förtjänar att vara. Om du vaknar till och väljer med ödmjukhet inför det faktum att den här kroppen är den enda vi får och att vi verkligen har frihet att göra positiva, hälsosamma och starka val, precis varje dag – så kan du också bli “en sån där”… Jag vågar garantera det!!


Läs mer om:  Vardagsval

Kommentarer

 1. Tove,  18 July, 2010 7:31

  Tack för ditt inlägg! Det kommer stärka mig till att komma upp på banan igen efter en dryg veckas “viloperiod” både vad gäller träning och kost. Kan vara nog så viktigt ibland, men jag föredrar valen som stärker och inspirerar mig och min kropp:)
  Dags att börja med det jag älskar, nämligen träna och äta där efter!
  Må väl!

 2. charlie,  23 July, 2010 17:24

  Det är en kick att läsa din blogg, framförallt dom gånger när motivationen och orken inte finns där. Jag har nyligen gått igenom en ryggoperation och kämpar för att komma tillbaka till den jag är med oddsen emot mig. Men som den tävlingsidrottare jag har varit är det nu min kamp istället för den mot klockan. Självbevarelsedrift i stora mängder har jag ialla fall! 🙂

 3. tanja,  24 July, 2010 17:24

  Tove och Charlie!! Ni är sååå starka att bara tänka tanken…det är den tillsammans med action som leder till förändring! Det handlar bara om att göra sitt bästa och använda det man har, och innan man hinner reagera så har man gjort MER än man kanske tom förväntade sig!! Tro mig, ibland när min egen motivation tryter, så måste jag också gräva efter mod och ork….men det är en KICK att få höra era tankar och känslor och DET ä en inspiration för mig:)))) Kämpa på-och lev livet !!

 4. Emma,  25 July, 2010 13:57

  Hej Tanja,

  Kan knappt vänta tills att BL avsnitten börjar visas. BL är min största inspiration!!
  Jag är själv väldigt överviktig (127kg) och känner att jag så snabbt som möjligt vill komma under 100kg (alla medel tillåtna!) Har växt ur alla kläder, har panik… Från 100 och nedåt kan jag tänka mig ta det i mer normal takt, men jag måste ta mig ann de första 28kg effektivt innan jag blir “galen”…

  Jag tränar idag på gym ca 3×40 min. Ca 15 min inntervall på crosstrainer och resten styrka (maskiner , stång , kabel och fria vikter)

  Nu mitt dilemma.
  Antingen kan jag köra Cambridge (VLCD 500cal/dagen) under ex 3 veckor för att få snabba reusltat…och sedan gå över till ex 1800 cal + träning

  eller så kan jag köra 1600 kcal och försöka träna mer?

  Vad ger snabbast resultat (som håller i längden)?

  Kram Emma

 5. tanja,  27 July, 2010 17:43

  EMMA!! VAd du är BRA!! Jag blir otroligt inspirerad av din styrka och vilja att ta hand om dig själv. Nu har du mycket att dela med dig!! Eller hur…inspiration, kärlek, styrka…men jag tycker nog att den här Cambridge dieten låter som en onödig och rätt ut sagt farölig väg att gå tjejen. Jag tycker att 1600 kcal borde funka bra, rätt fördelade under dagen, och rätt träning så kommer du att nå ditt mål och samtidigt bygga på din ämnesomsättning så att du på det sättet investerar i en långvarig och hälsosam viktnedgång! Mitt tips till dig är att läsa lite mer om mat tajming! Typ, kolhydrater tidigt på morgonen, mer proteiner senare på dagen, och hur äter man när man precis har tränat?? http://www.precisionnutrition.com är en bra websida som kan ge många tips. Jag är inte säker på en svensk version, men det måste finnas. Lycka Till och fortsätt framåt!!
  T

 6. Emma,  29 July, 2010 21:52

  Tack för tipset Tanja.
  Då kör jag på ca 1600 kcal. En promenad per dag och strketräning + kondition 4ggr/v. Mer kolisar på fm mer protein på em.

  Okidoki 🙂

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar