Annons
5 March 2011

En mogen liten tjej?

Livet runt 40

Nu har jag varit 40 i en hel månad…och jag kan säga att jag mar battre an någonsin. Men snabbt gar det, som en riktig berg-och-dal bana. Var kropp gar igenom sa många förändringar efter 30, bade kroppsligt och själsligt: känner ni igen er?

Var underbara kvinnokropp full av hormoner som gör oss till det speciella (läs fantastiska) könet. Var metabolism saktar ned, mycket for att vi slutar bygga muskler pa samma satt som tidigare och okar oftast i fettmängd. Kroppen är redo för bebisar om man inte haft några, och kanske en till om man redan har ett gäng.

Vid det har laget har ocksa de flesta kvinnor hoppat av och pa dieter som gor att man gar ned snabbt i vikt, darefter okar lika snabbt men fettet samlas pa stallen dar det ar svarare att bli av med igen. Ajajaj, ingen rolig historia, eller hur? Jag tittar pa mig sjalv i spegeln och undrar vad som hande med pinna benen och det dar dunderfrascha skenet i ansiktet man hade varje morgon, middag och kvall (trots att man gnider pa den senaste under-ogat-kramen heeelt frenetiskt)…

Men det sker forandringar pa insidan ocksa: ett nytt lugn infinner sig, ett lugn som ar mer forberett att acceptera att pinna benen ar borta och det faktiskt tillkommit smilgropar pa rumpan som ar dar for att stanna. Skenet som ar kvar i ansiktet  kommer fran ett djupare stalle, och blicken ger inte vika. Ju aldre mina klienter ar, destom mer far jag lara mig av dem, eftersom kvinnorna i Hollywood far slass mot industrins varsta fiende: åldrandet.

Och vad de far ga igenom när de är gravida, ar ett rent helvete. Nya, frascha och sexiga (läs unga) skådespelerskor kläcks varje dag, och de mogna (sexiga, frascha) dumpas. Innan en av mina tjejer som senare med barn, blev gravid, sa brottades hon standigt med åldersdjavulen, TROTS att hon är vacker, yngre an mig och jatteframgangsrik. Men mot alla Hollywood odds sa var Rachel Weisz, som vann på Golden Globe galan för ett par år sedan, vackrast pa hela galan! En kombination av mognad och blivande mamma lyster. 

Sjalvklart ar en av mina favoriter att fraga hur de kanner sig som kvinna just nu, och svaret ar nastan alltid detsamma: ett underbart lugn infinner sig, dar man ar mogen nog att leva sa mycket som mojligt, fatta beslut och verkligen ta konsekvenserna av sitt handlande. Och sex blir bara battre och battre (jippiii). Multipla orgasmer…mmm… Det ar just nu som du har styrka, medvetenhet och kraft nog att fatta det viktigaste beslutet for din kropp och din sjal (om du inte gjort det an saklart).

Nu kan du bestamma dig for att bli précis allt du viljat och asidosatt pga av barn, pojkvan, jobb, etc: du kan bli den basta versionen av dig sjalv genom att ta ett nytt steg varje dag! Sluta röka, på med gympa skorna, ring din tjej eller gay (what would we do without them?) kompis och föreslå en snabb gångrunda i kylan, med påföljande sallad med djupsnack om hur det kanns att vara…mogen…

Och har kommer de goda nyheterna: om du tar hand om kroppen nu, sa kommer du att kanna dig battre an du gjorde nar du var tonaring, for nu har du dubbla vapen: en energi packad kropp och vett nog att veta vad du ska gora med den! Själv ska jag ta mina smilgropar och packa in dem i ett par störtsköna Casall byxor, satta pa Lady GaGA i lurarna och ga pa en jatte lang hajk i Hollywood Hillsen!!

Live Life Loud!!

 

Kommentarer

 1. Monica,  11 March, 2011 12:47

  Bra skrivet! Jag är ett par månader äldre än du och kan bara hålla med. Jag känner igen allt!

 2. Cecilia, Livsstilsdesigner!,  12 March, 2011 18:26

  Någonstans får man den vetskapen att när man fyller 40 så är det kört.
  Men jag håller med dig, jag mår superbra och känner mig betydligt yngre än 40 och som du säger, sexet är fantastiskt.
  Och att bli sitt absolut bästa själv/jag är det bästa man kan göra.

  Önskar dig en härlig lördagskväll!

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar