Annons
20 April 2010

En vecka innan den nya resan: Tisdag

Tisdag

Vinkar farväl till Miami på väg till flygplatsen. Känner mig inte så inkopplad till resten av världen. Läser Newsweek på planet, och känner vågen av uppgivenhet skölja over mig. Flyget kanske är ett bra ställe att sörja på lite grand. Jag kan inte göra mycket, men hjälpa till där jag kan. Flyplansstolen är min tidsmaskin. Det tar mig till mina olika verkligheter på ett kick. Sverige är en verklighet, Los Angeles en annan.

Diskuterar livsfilosofi med grannen på flyget. Hans systerdotter har ätstörningar. Varför är det så svårt? Vad kan han göra? Hur kan han hjälpa? Jag säger att ibland kan han inte göra mer än att finnas, stödja och ge närkontakt. Lyssnar mest – det verkar hjälpa.

När jag kommer hem står det blommor utanfor dörren. Välkommen hem, du är saknad. Vad härligt att vara hemma… Nu börjar suset och bruset imorgon igen. Jag förbereder mina klienters träningspass noga, och mediterar en stund.

Sista tanken för dagen: jag är tacksam för det jag har. Och: jag kan inte för allt i världen förstå varför det tar mig sa hemskt lång tid att mala väggarna i lägenheten?

Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar