Annons
10 July 2012

Fick ha familj en stund

Min bästa väninna Ulla som kommer och hälsar på varje år, tog den här gången med sig barnen! Vi uppsökte varje barnvänlig vrå i LA, och jag upptäckte att det bästa med LA är ändå att man ALLTID kan vara UTE hela dagen…Vi hajkade (jag pushar såklart i den riktningen) och var på beachen i underbara Manhattan Beach, där pojkarna fick cykla och åka skateboard…Annars är LA inte så barn vänlig faktiskt med tanke på att man alltid måste åka bil till sin destination. Det finaste med att ha en campsite hemma i vardagsrummet var att jag fick vara med och ha familj i en vecka, vilket bara händer när jag kommer hem till Sverige!! Underbart! Jag uppskattar verkligen de små stunderna med de jag älskar…men jag har verkligen SAKNAT mina löp pass så nu är det dags att springa uppför kullen! Från toppen ser man hela LA! Och sedan är det lunch med Roy Fares. Hoppas han inte tvingar mig att äta kakor. Han är bra på det där har jag hört!

Live Life Loud

Kommentarer

 1. louise,  18 July, 2012 11:25

  Hej!
  Jag är en tjej på 17 år som är 175-176 cm lång jag äter en bra och nyttig kost som innehåller mycket frukt och bär, fågel, fisk och lite nötter. Jag äter med fem små mål under dagen och väger 55-56 kilo. Nu till min fråga, tycker du att min vikt är hälsosam? I BMI:s synvinkel är den inte helt 100 men jag mår bra och äter bra så jag tycker inte att det är något problem. Ska man verkligen hänga upp sig på vikten om man är hälsosam och mår bra? Blir jätteförvirrad av alla rön hit och dit….

  Skulle vilja ha din syn på saken för du känns inte som “vem som helst” och att du verkligen har kunskap. Skulle vara jätte tacksam för svar!

  MVH

  Louise Siljeholm

 2. tanja,  03 August, 2012 7:03

  Hej Louise!! Du har faktiskt helt rätt. Om du inte känner att du har några problem med det här så är det kanske så du är skapt. Men med detta sagt så kan man kanske inte vara på det helt klara med vad som är problematiskt eller inte. Saker som om du får din mens regelbundet, sov problem, om du upplever trötthet eller att hår och nagel kvaliteten inte är som den ska, är alla indikationer på att allt inte står rätt till. Du nämner inga kolhydrater i din diet, och inte heller om du tränar eller inte. Jag vägde precis lika mkt som du när jag växte upp och hade aldrig några problem, men jag var väldigt aktiv och åt ganska mycket, dvs jag fick mycket bra näring i mig!! Jag tycker att du ska uppsöka skoldoktorn eller gå på en kvinnoklinik för att väga och mäta om du är orolig. De brukar vara ganska bra på det där med gränsfall. Angående rön så är det verkligen som du säger, där finns så mycket info så man blir förvirrad. Jag hade hellre gått till en källa som är mer pålitlig, såsom de jag nämnde innan! Den informationen kanske kan ge dig lite ro!! Hoppas det här hjälper. Stor Kram!!

 3. Joel & Stefan,  12 September, 2012 21:18

  Hej Tanja!
  Vi är två killar som har ett stort intresse för kost och träning.
  Vår dröm är att en dag kunna få den bästa utbildningen inom PT-branschen och att även nå utanför Sverige.
  En dag ska vi driva vårat egna företag utomlands.
  Nu till vår fråga: Hur gick du tillväga när du visste att det var detta yrket du ville satsa på?
  Hur ser du på utbildningar i Sverige/USA?

  Med vänlig hälsning, Joel Johnsson & Stefan Karlsson.

 4. tanja,  21 September, 2012 2:38

  Hej Joel och Stefan
  Tack för frågan!! Jag har ju bott här i LA i 17 år, och under den tiden har jag både pluggat mycket, jobbat mycket och som de säger här i krokarna “hustled”! Haha:) Jag älskar mitt jobb, och det har verkligen förändrats och morfats under årens gång. Jag började i grupp fitness tidigt, sedan PT och nu är min fokus mer på Wellness Coaching (pga av mitt MA Psy) och mer specifik träning som är baserad på rörelse effektivitet. Vad jag vet gäller enligt min egen mening för båda Sv och USA är att universitet utbildningarna ger mycket mycket mer än certen. Jag vet att i Sverige finns det flera certifieringar som är bra, och absolut här också, men genom en sådan så får man en bra grund, men inget riktigt kött på benen. Dessutom så är det ju GULD att få en Svensk utbildning som faktiskt är väldigt väl talad om i resten av världen-typ Gratis! Här har jag alltid blivit bemött med positiv attityd efter det att jag började jobba, eftersom de har haft bra erfarenheter med Svensk arbets moral och kunnighet. Det var ju skönt att inte behöva kämpa med sådant från början. Jag har alltid varit fascinerad av människans beteende, och fick tidigt uppleva kopplingen mellan kropp och mentalt tillstånd eftersom jag själv alltid tränat. Min naturliga inställning till att få hjälpa till och guida resulterade så småningom tillsammans med allt det andra i mitt jobb jag gör nu. Jag känner helt ärligt att om jag inspirerar till förändring till det bättre för EN enda människas liv på jorden så har jag gjort mitt jobb:)) Hoppas det här hjälper lite grand!!! Go For It!!!!!!!! MVH
  T

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar