Annons
31 May 2012

Girl Power

Sverige är verkligen fantastiskt! Vi har ett samhälle där tjejer FÅR vara starka, och det är lite av en självklarhet. Du kanske läser det här och himlar med ögonen, för så är det ju. Men det är lätt att bli hemma blind. och när man är hemma blind, så är det mycket svårare att naturligt vara känslomässigt  empatisk och sätta sig in in det faktum som kvarstår i resten av världen: Brudar har det inte så hett överallt! Inte ens här i USA, i ett land som på något sätt anses vara den stormakt det är, så är jämställdhet mellan könen en självklarhet. Den är inte heller obefintlig, dock har den mycket att lära av lilla Sverige. Jag tar upp det här för att jag nyligen blev inbjuden att medverka i ett nätverk på FB för tjejer med passion för Fitness. Jag blir rörd av tjejernas vilja att inkludera och dela med sig, lyfta upp och stödja varandra! Som det ska vara! Samma vecka så läser jag ett blogg inlägg från ett Amerikansk pro i Fitness här i krokarna. Hon uppmanar om hur viktigt det är att inkludera och hjälpa varandra i industrin instället för att underminera varandra. Jag känner starkt att vi närmar oss en tid där vi är redo att ge, lyfta, stödja, heja och glädjas åt och för varandra. Ju mer vi kan och vågar ge av oss själva, desto mer får vi igen i kärlek och styrka…Tack Malin Nylen för ditt fina initiativ!

Lev Högljutt!!!

Kommentarer

 1. Martina Engvall,  08 June, 2012 16:20

  Hej!

  Jag har precis börjat läsa din blogg och tycker den är mycket inspirerande ! Jag skulle själv vilja jobba med hälsa och träning i framtiden. Därför tänkte jag fråga om du vet några bra utbildningar inom ämnet? Jag har försökt kolla runt lite men det är svårt att veta vilka utbildningar som är seriösa. I Sverige är utbudet väldigt litet och i övriga världen finns det jättemycket! Men det är svårt att få grepp om allt. Jag skulle gärna vilja plugga utomlands ! Hoppas du har några råd att ge mig ! Sen undrar jag vad du har pluggat ?
  Tack på förhand!

  Med vänliga hälsningar,

  Martina

 2. tanja,  14 June, 2012 5:02

  Hej Martina!
  Tack för det! Jag kan berätta hur jag har gjort, och sedan kanske ge några förslag. Själv utbildade jag mig långsamt inom träning. Jag har ju en Masters Examen i Psykologi, och min utbildning inom träning började med grupp fitness för Reebok Academy. Sedan dess har jag tagit Kinesiologi, Näringslära, Anatomi och Sports Psykologi (ledarskap) i olika skeden i min utbildning här i USA, och vid sidan om detta blivit certifierad som PT genom AFAA, NASM, ACE och nu på senare år specialiserat mig som CSCS, och MET. Jag har som sagt haft många år på mig, och har mycket kvar att lära! Jag förstår att det finns många olika certifieringar men NASM är en jag litar på, likaså en som heter ACSM här i USA. I Sverige är jag inte lika kunnig om vad som finns med jag har hört mycket gott om Axelssons PT skola. Det kan också vara en jättebra grej att utnyttja vårt fantastiska skolsystem i Sverige och utbilda sig hemma. Jag har nu haft Hälso Coaching och PT som jobb i nästan 15 år och jag älskar mitt jobb varje dag. Rekommenderar varmt!!

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar