Annons
16 November 2010

Glädjen sitter i Själen, inte i Underhudsfettet!!!

Jag har all min framgång och lycka att skylla på en enda tjej: min första fitnessmanager och hejaklack Irene Rubinsky. Hon jobbade som danslärare med Madonna Grimes här i Hollywood, dit jag gick eftersom Madonna var superstjärna inom aerobic och fitness när jag bodde I Sverige. Irene är en sann amerikansk framgånsghistoria, och jag blir motiverad att kämpa på varje gång jag tänker på henne.

Innan den knubbiga argentinska jazzdansaren flyttade till USA boddde hon i Buenos Aires, plastikkirurgins huvudstad, och ett ställe dar man får se vackra människor i stora lass.

Efter att ha blivit nekad danslärar jobb och “Corrientes”- (som Broadway) shower ett omöjligt antal gånger pga av sin vikt, så beslutade hon sig för att prova någon annanstans – i Hollywood. Det var kanske inte den mest logiska tanken, men hon hade redan kotakter med de mest proffisga dansarna i Hollywood genom sina fitnessconventions i Argentina.

Nu kommer det gosiga i historien! Eftersom hon var en sådan enastående dansare, jag tror aldrig jag har sett någon röra på sig så graciöst och passionerat, så blev hon snabbt ett namn i Hollywood, vilket man kanske kan undra över pga LA’s fanatiska syn på perfektion. Men Irene blev en ikon för de “normala” tjejernas drömmar. Hon skapade en dansklass dit alla som kände sig bortstötta pga av sina kroppsformer eller annat kunde söka sig.

Om HON kunde, och gjorde det så bra, så kunde de ocksa. Hela rörelsen blev så ofantligt poppis att Ricky Martin kom på besok och dansade, och Madonnas (den riktiga!) koreograf Jamie bad om att fa komma och vara gästkoreograf !

Varje gång Irene har en klass så sveper hon runt i den lilla dansstudion som om det är sista gången hon ska dansa. Hon njuter så fullstandigt av att röra pa sig, till synes helt orörd av det faktum att folk som ser henne första gangen undrar hur hon kan röra pa sig eftersom hon är så rund. Hon ör bekväm i sin kropp, och hennes liv handlar om att få dansa.

Nyckeln till hennes glädje sitter i att få uttrycka sig genom musik och dans. Hon är inte fri från sina fans en enda gång när jag ser henne där hon jobbar. Det är otroligt att bevittna och jag vill sprida hennes glädjebudskap: njut av er själva, kropp och själ, och gör allt för att få glädjas åt vad som händer just nu…Vänta INTE tills ni tror att ni nått någon “perfekt” vikt, eller ett “perfekt” utseende. Gör resan till hälsa och välbefinnande till en njutning varje dag…eller iallfall ofta…

Live Life Loud!!

Kommentarer

 1. Maja,  16 November, 2010 21:14

  Tänkvärt, och viktigt. Det är så lätt att leva i framtiden. “Jag ska bara gå ned X antal kilon, men SEN…”, “Jag ska bara göra karriär först, men SEN…”. Man måste ibland påminna sig själv om att det där “sen” inte alls är självklart. Och man måste komma ihåg att det är sig själv man måste sätta i första rummet, inte vad andra potentiellt förväntar sig (eller som man tror förväntar sig). Man måste helt enkelt njuta nu.

 2. ÄtaTränaKämpa,  17 November, 2010 23:12

  Så klokt och sant!

 3. Johanna,  24 November, 2010 7:29

  Vilken otroligt fin historia! 🙂

  Nåja, hade en lite fråga. Camouflage tightsen som du har på Biggest Loser programmen? Var kan man få tag på dessa? Har sökt runt överallt och heela internet! Måste bara få tag på likadana, dom är skitsnygga!! 🙂

  Tacksam för svar!

  Och tummen upp för en riktigt bra blogg!

 4. trött,  24 November, 2010 16:06

  Hej, jag tänkte bara fråga om det är möjligt att gå ner ca 15 kg på 5 månader om man tränar 4-5 gr i veckan och inte går på några dieter utan bara äter någolunda hälsosamt? (Just nu äter jag ganska onyttigt och tränar en gång varannan vecka.)
  Är nu trött på att alltid behöva ha en kudde över magen när jag sitter ner eller skämmas när jag byter om framför mina vänner och familj. Men jag vet att jag tröttnar snabbt om jag håller på med dieter men när jag väl kommit igång med träningen så är jag jättetaggad.

 5. tanja,  27 November, 2010 17:44

  Hejsan
  För att svara enkelt på din fråga så är det enkel matte, om allt står rätt till i kroppen. 5 månader har 25 veckor. 1 kg viktnedgång är GROVT räknat 6000 kcal. Med den kalkylen så måste kalorier UT vara mer än 3600 kcal i veckan, än kalorier in. Då är det viktigt att ditt output är 3-4000 kcal i veckan-dvs 600kcal+ per tränings pass 5 dagar i veckan. Ja det är möjligt. Men här kommer det långa svaret: När du väl börjar röra på dig och äta hälsosamt, så kommer en känsla av välbefinnande att infinna sig…Så fort du ser och KÄNNER resultat så kommer kudden att ryka och du blir peppad av bara känslan!! Du kommer säkert att gå UPP lite i muskler som är fantastiskt, och gå ned i fett massa, som öppnar upp kroppen på ett helt nytt sätt. Snart blir du redo att prova på nya tränings former, och förhoppningsvis så är dina siffror ett minne blott och din strävan efter hälsa blir inte en jakt efter kalorier och kilon, utan en kärleksfull strävan efter att få ge din kropp något fint!! Hur låter detta??
  LYCKA TILL!!

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar