Annons
10 March 2010

Inte perfekt är helt okej

Mars i LA kommer med ännu mera sol, Hollywood börjar ta av sig kläderna, och folk tränar (ännu) hårdare inför “sommaren”. Jag blir nästan mörkrädd nar jag kommer in på Equinox (ett av Supergymmen här borta) eller mitt eget Fitness Factory, och ser alla de perfekta kropparna hårdtränas. Speciellt här i Hollywood, men även hemma i Sverige (kolla in reklamer, klädeskataloger, och annat smått och gott) så mobbas övervikt, och fokus ligger på utseendet, och inte på hälsan – den mentala och den fysiska.

En av mina träningskollegor som tränat Calista Flockhart och Sex and the City-tjejerna, tycker att skrämseltaktik är ett bra sätt att motivera folk att gå ner i vikt, och kanske följer smal-hysterin den här mallen. Jag står fast vid att kärlek är det bästa sättet att må bra.

Jag försöker uppmuntra mina klienter att lära sig att acceptera sina kroppar, och inte konstant falla för spinkismyten. Självklart är en frisk och stark kropp något att sträva efter, for att må bra och förebygga sjukdomar, men “det är Fult att vara Tjock”-hysterin, börjar i sin tur att slunga folk in i än djupare depressioner, och har man ätstörningar så gör nog samhället inte en tjänst genom att förespråka den andra extremen. Återigen är det balans som är nyckeln.

Läs mer om:  Ideal, kändisar, LA, myter

Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar