Annons
4 September 2012

Jag är född at springa…(i mina Vibram)

När jag var i Sverige så plockade jag upp boken Born To Run, efter att ha haft den på min långa läs lista och efter att jag brottats med Fifty Shades of Grey in mit jetlag o-sömn. (Inte helt slöseri med tid förresten, men lite). Born to Run har fått min att äta mer av mina Chia seeds, springa (jo även dit som Forrest Gump) till FrontRunners i Brentwood för att välja ut mina skor helt utan sula! För det  första så erkänner jag hejdlöst att min första reaktion till boken var både starkt känslosam och intensiv, och om den bara var skriven för att sälja ett koncept så svalde jag det med HULL och hår. Sedan bjöd jag in min vän Rationella Rut, som fick granska som alltid. Läser med hjärtat först, sedan huvudet, för att inte sinka känslan. Glad att huvudet får vara med på ett hörn iallafall! Konceptet om barfota löpning är ett i sig relativt komplicerat, då vi faktiskt har haft skor på oss i århundraden, och våra fötter nog har förändrats till vad de är idag. I det här fallet såsom när det gäller allt annat, så är det viktigt att prova sig fram och se vad som förbättras för en själv. Likaså är det superviktigt att byta från vanliga löpskor till ingen sula, i progressioner. Idag är min andra dag då jag tränar distans cardio med mina NewBalance-Vibrams som är ett mellanting mellan den första och den andra. En fantastiskt skön sko, snygg också vilket är viktigt eller hur, och den har en lite sula för att vänja foten. Tå boxen är supervid så att tårna kan greppa underlaget och hålfoten kan bygga lite muskler. Även om alla kanske ÄNDÅ inte är födda att springa, så är boken en underbara katalysator till att på börja något som JAG med SÄKERHET vet att kroppen är gjord för: att röra på sig. Vad du än finner för metod som funkar för dig, så visa din kropp kärlek och respekt…och grabba tag i den energi du har, och KÖR! Du kommer att upptäcka inte bara MER energi, men kanske finna en njutning som bara kan börja jämföras med de mexikanska Tarahumara Indianernas leende på läpparna efter 100 km löpning…

Lev Högljutt!!

Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar