Annons
17 March 2010

Jag har blivit såld på yoga

Yoga och meditation har definitivt varit hokus pokus för mig. Jag ändrade nog inte på min syn på den här formen av själslig och fysisk träning förrän jag blivit bombarderad om och om igen av andra som verkligen hade ett förtroende för rörelseformen. Nej, kanske inte ens då, utan egentligen hände det den dagen jag hoppade ned från mina höga psykologihästar, där allt är förklarat genom kliniska studier och siffror, och provade att göra Kobran själv.

Närheten som finns mellan kropp och hjärna är gränslös. För varje tanke sker en fysisk reaktion i kroppen, och för varje rörelse kroppen gör, sker en kemisk reaktion i hjärnan. Yogaställningar är faktiskt först och främst skapta att hålla kroppens energiflöde öppet. Att öppna flödet i kroppen får nervsystemet att reagera positivt, och det i sin tur avbelastar dina sinnen och ger kemiska reaktioner som kan ge sköna känslor. Precis som när man tränar på annat sätt också såklart!! Endorfiner och noradrenalin i mängder! Det räcker med att göra 10 solhälsningar för att känna någon skillnad, speciellt om man inte brukar göra så mycket i vanliga fall.

Så ta och testa redan nu! Eller du kanske redan har testat. I sådana fall, vad tycker du om yogan?

Kommentarer

 1. Lisen,  17 March, 2010 19:27

  Ja, visst är yoga härligt! Skönt och stärkande för både kroppen och själen. Min favoritövning är half moon.

 2. Karin,  18 March, 2010 17:24

  Jag älskar också yoga och tränade det senast i morse. Det är en ganska ny förälskelse dock, men jag är så glad att jag äntligen har upptäckt hur bra och härligt yoga är!

 3. Petra Stegman-Axlund,  19 March, 2010 13:19

  Kul att du hitta yogan. Jag är frälst sedan flera år tillbaka, perfekt komplement till löpning. Och så gillar jag verkligen hela den mentala biten. Ha en superskön helg (våren har äntligen kommit hit till oss på the East Coast)! /Petra

 4. Djelena,  20 March, 2010 17:16

  Ja, jag utövar yoga ungefär en gång i veckan. Jag ösnkar att hann mer 🙂 Kanske är det, det som är tricket, att man blir mindre stressad om man tar sig tid…Men jag tränar sex dagar i veckan och jobbar heltid och har familj. Det blir ganska stressigt att hinna med…

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar