Annons
28 December 2009

Jag skrotar tre träningsmyter…

1. Om jag äter lite så går jag ner i vikt!

Ja det är klart att man går ner I vikt om man äter mindre, men att äta alldeles för lite resulterar i långsam förbränning. Att hoppa över ett mål mat, till exempel frukosten, vårt viktigaste mål mat, får blodsockret att falla, och du blir jättehungrig under dagen. Nästa måltid får ditt insulin att skjuta upp I höjden. Ät istället 5 eller fler mindre mål mat om dagen, och håll blodsockernivån jämn, och skörda resultaten av högre förbränning, och massor med energi! Ett bra knep är att äta ett äpple eller lite keso med blåbär direkt efter ett hårt träningspass, för att fortsätta förbränningen…

 2. Magen blir smalare av situps!

Magen blir så klart starkare av situps, men det är fettmängden på magen som gör att du kan flasha ditt “six-pack” såklart! Du måste kombinera god mathållning och fettförbrännande träning (gå, springa, cykla etc) för att reducera “fluffet” som jag gillar att kalla det, för att definera musklerna som du jobbat så hart för. Magmuskler är som alla andra muskler I kroppen, dvs de behöver vila för att utvecklas. Träna smart genom att fokusera på form, blanda situps med core-träning, typ Pilates, och vila dem varannan dag för att förebygga överträning. Se fluffet smälta och ge väg åt sex-packet!!!

3. Drick så mycket vatten som möjligt!

I staden där allt går till överdrift, tampas jag ständigt med att lära ut rim och reson. Mitt jobb har blivit en blandning av att vara ”motivator” och att vara tränings-encyklopedi! Det tar ett tag att inspirera mina klienter till Lagom-Är-Bäst-mentaliteten. Det har på senare tid visat sig, i motsats till LA:s hysteriska H2O-intag för att inte dö av vätskebrist, att för mycket vatten kan vara minst lika skadligt, och om inte annat, obekvämt!! I en studie med långdistanslöpare I New England Journal of Medicine, visade det sig att för mycket vatten fick blodsaltnivån att sjunka – så kallad Hyponatremi – som I sin tur kan vara skadligt for nervsystemet. Enligt ACE, American Council of Fitness (acefitness.com), så bör man dricka 1-2 dl vatten en timme innan träning, 1 dl var femtonde minut under träningen, och 1-2 dl till inom en halvtimme efter träning. Enligt mig så är det bara besvärligt att dricka för mycket vatten, eftersom man måste gå på toa varannan minut. Det kan förstöra vilken date eller träningspass som helst, eller hur…

Läs mer om:  träningsmyter

Kommentarer

  1. Joanna,  30 December, 2009 20:18

    Jag gillar det du skriver. Det är väldigt starkt av dig att inte påverkas av sjuka ideal och det motiverar mig att ändra mitt tankesätt.
    även i lagomsverige har jag en ständig känsla av att behöva bli smalare (jag är 1.65 och väger 55 kg.. smällfet i hollywood?) Det är inte anorexi, nej, men det är någonting som gnager på mig jämt och ständigt.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar