Annons
1 February 2010

Knyt kroppen till själen – och se resultaten

Vi fortsätter på intuitions-temat! Här en sann historia om hur en av mina klienter efter månaders hård träning fortfarande bara hade tappat futtiga pounds. Det var inte alls de framsteg som vi beräknat, och hon blev bara mer och mer frustrerad. Vi hade justerat matvanor, och träningsvanor, men det var nästan som om hennes kropp höll fast i vatten och fluff till sista andetaget. Det här är ett ytterst vanligt fenomen bland de kvinnor jag tränar med.

När vi började prata om var hon var i livet så kom det fram att hon kände att hennes värld var styrd och kontrollerad av assistenter, producenter, tränare och dietister, och att hon kände sig maktlös och liten under pressen att “måste vara perfekt”. Så vi började prata istället. Vad tyckte hon om att göra, och hur tyckte hon om att röra pa sig? Vad gjorde henne glad? Vem hade hon intycket av att vara, och hur stämde bilden överens med verkligheten?

Vi började grava inombords, och långsamt, allteftersom hon grävde upp och tittade på pusselbitarna, så anpassade vi hennes träningsprogram, bokade in tider då hon kunde stanna och lyssna på sig själv mellan allt filmjobb. Hennes inre skärptes och hennes intuition blommade. Ett klart bevis på framsteg var att hon började tappa kilon som bara den!!

Till min glädje så fungerade framsteget i den nya kroppen som en motivationssprångbräda, och den goda cirkeln var nu sluten. Hon fick definitivt ett uppsving i humör, kroppsform, energinivå, och ren och skär glädje. Istället för att stanna på fettförbränningsmaskiner, så tog hon regelbundna dansklasser. Hon borjade meditera regelbundet, fann sin egen stil, och varje morgon började hon dagen med visualiseringar.

Det kan låta som mycket jobb, eller kanske något man inte är så van vid eller ännu vanligare; öppen till, men hur det än är, så har det funkat i ALLA fall jag haft. Att medvetet knyta kroppen till själen, är ett val, där resultaten är både synliga och känslomässiga. Hade ni vetat vem jag pratar om, så ar jag säker på att ni hade läst texten två gånger, och börjat göra listor om vad som gör er glada! Men varför inte läsa om texten igen ändå? Och bara ta chansen för att se vad som händer. Börja det nya året med en ny attityd: Våga vara Kvinna och hylla din intuition!

Läs mer om:  Ideal, intuition, självbild

Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar