Annons
14 December 2009

Kvoten

Viktminskningsekvationen är enkel: Kalorier in minus Kalorier ut. Det är viktigt att  lära sig hur mycket maten du stoppar i dig varje dag är värd. Du kan bli vän med din metabolism om du stannar upp och lär dig hur den funkar, precis som med alla andra relationer i livet!

Läs mer om:  kalorier, metabolism

Kommentarer

 1. Linda Lillhammar,  29 November, 2010 20:39

  Det handlar väl även om hur man fördelar kalorierna på en dag också. Om man behöver ca 2000 kcal/dag så lär det inte vara en bra idet att äta en påse chips på kvällen och inget mer. Det är i såfall bättre för ämnesomsättning & blodsocker att äta 6 små mål per dag (dvs. tre “huvudmål & tre mellanmål). Så att beskriva det enbart på det sättet är inte bra för omedvetna … Det ligger mycket bakom viktminskning. Om man slutar äta helt och sitta still så kommer ju förbränningen upphöra och likaså viktminskningen !

 2. Smal2011,  05 January, 2011 21:22

  Så svårt! Jag räknar kcal o det funkar bra. MEN hur vet man sin BMR för jag får olika besked. Jag är 1.74 lång och väger 93 kg. Nu äter jag 1200kcal/dag. Jag vill gå ner 1 1/5 kg i veckan. då tänker jag ta en halvtimmes powerwalk/dag. Totalt med powerwalk tänker jag gå 10000 steg/ dag. Ska ner till 65 kg. Vore tacksam för svar om hjälp!

 3. tanja,  13 January, 2011 0:45

  Hej Skinny
  1200 kcal är på tok för lite för dig som är så lång och fin. Du borde åtminstone ta in 1500 med aktivitet 5 gånger i veckan! Aktivitet i ditt fall bör vara 45 min minimum…Vad som händer när man drar ner för mycket på kalorierna, är att man stänger av förbränningen efter ett tag, och då strejkar kroppens änmesomsättning. Ta dig istället tid att träna, ät bra mat och just i det här fallet och skedet av ditt liv så finns det kanske inte så mycket rum för att “unna sig” ibland, utan bestäm dig, stå fast vid ditt beslut för du förtjänar att må bättre, och skörda resultaten!!! Din BMR är absolut inte under 1200kcal såvida du inte har stängt ner din ämnesomsättning redan..men allt går att åtgärda. Så ut i spåret med dig, eller gå till Friskis eller något du tycker är skoj, och ät ordentlig och bra mat. Biggest Loser Klubben Sverige är ett fantastiskt bra redskap att använda, så logga på och bli med!
  Lycka Till
  T

 4. Florian Istrefi,  01 March, 2012 23:10

  Hej, Jag är en kille på 15 år som precis har börjat träna, Jag har precis lagt av med att äta godis,chips o.s.v. och äter fruktsallad istället för det, Jag liggar på 4-5 pass i veckan och jag är 180 lång och väger 69kg. Promblemet är att det flest fettet i min kropp samlas i min mage och jag vill få bort det och få fram 6 packen, Något tips skulle uppskattas sjukt mycket, Maila mig helst så jag ser at du har svarat.

  Mvh: florian 🙂

 5. tanja,  31 March, 2012 2:11

  Hej Florian!! Vad bra att du slutat äta så mycket chips och godis! Lite grand räcker nog mer än länge:) När du börjar äta bättre, och träna regelbundet så kommer det fett du samlat på dig att långsamt försvinna, förbrännas! Det är inget som händer på ett par veckor, så fokusera på att lära dig att träna rätt, och äta en balanserad kost med tillräckligt mkt protein, så kommer du att få bra resultat. Alla är olika så det är viktigt för dig att hitta rätt balans, men du har ju precis börjat så jag lovar att om du har ett brinnande intresse för träning och hälsa så kommer du att hitta rätt. Det du har är inget problem, det är ett tillfälle att ta reda på vad som verkligen fungerar för Florian! Lycka Till!

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar