Annons
21 December 2009

Om Barbie-idealen 1

Jag lyssnar, men tror inte mina öron. Min klient, ursnygg men lite mager, har precis klämt ur sig att hon behöver gå ner fyra-fem kilo till sin nästa film. “Då försvinner du ju”, tänker jag och tycker genast väldigt synd om henne. Men i stället så byter jag snabbt om till Psykolog-Tanten (en superhjältinna), och guidar henne sakta men säkert tillbaka till någorlunda sunt Wasa Knäckebrod-tänkande.

Men har vi inte alla varit där förut:  “Jag ska bara gå ned ett par kilon till, så blir allt bra”? Västvärldens Barbie-kroppsideal är format efter samma mått överallt, men självklart så är det extremt i Los Angeles, där jag både bor och jobbar. Här ska man helst vara pinnsmal med stora tuttar (gör inget om de är fejka, kanske till och med bättre, ingen häng-risk…). Och om man inte passar in kan man antingen göra uppror, eller det som är vanligare, operera sig och träna tills man ramlar av löpbandet.

Saken är den att det faktiskt finns ett sätt att må bra utan hysteriska träningspass, och en diet på sallad och vatten.  Man kan till och med se ut Uma Thurman eller Kate Beckinsale, om man bara ger sig själv den kärlek och omtanke kroppen behöver, och inte piskar den i form.

Läs mer om:  Ideal

Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar