Annons
22 December 2009

Om Barbie-idealen 2

Man har ju fått sin kroppsbild attackerad en och annan gång under de nio år jag bott i det förlovade landet. För att ni ska få en kristallklar bild av hur det kan vara för en ganska normal tjej, så kan jag ju berätta om den gången jag dejtade (på amerikanskt vis javisst!) en Creative Writer for Warner Brothers. Han var med i Mensa, föreningen för alldeles för smarta för deras eget bästa. Min svenska allmänbildning stod givakt, redo att attackera om nödvandigt. Men det var inte min charm eller personlighet som förbryllade min dejt mest. Det var det faktum att jag var en b-kupa och inte hade silikonbröst. Naiv som jag är såg jag aldrig det oundvikliga komma: efter en intim dejt med kyssar (osv), så foljde han mig som en äkta gentleman till dörren, med orden “Well that was a flat experience!!”. Jag satte det jag inte hade i munnen i halsen och undrade om han var galen. Hade jag fel? Mensa var kanske for galningar?

Läs mer om:  Ideal

Kommentarer

  1. Barbie nej tack,  26 December, 2009 17:47

    Jag såg en dokumentär i förmiddags om konsumtionssamhället och alla skapade behov. Bland annat hade filmarna besökt ett företag i USA som gör sexdockor i naturlig storlek. Vilka onaturliga kroppar de hade! Supersmal midja, platt mage och gigantiska bröst. Jag fattar inte vilka män som går igång på sådant. Naturligt och lagom är bäst!

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar