Annons
7 January 2010

Om du inte vet vart du är på väg, så kommer du att hamna någon helt annanstans


Jag hade en klient som ständigt kom in till gymmet trött, ofta med baksmälla, och om det inte var “matförgiftning” så var det “ont i knäna”. Självklart var alla de har krämporna ursäkter, ett rop på hjälp i mina ögon, och ett definitvt tecken på att hon inte ville se verkligheten. Det skulle krävas många månader för att komma i matchvikt, och mycket möda och svett för att rensa kroppen frn Hollywood partyn och glamoröst leverne.

Det är en försvarsmekanism att blunda för verkligheten, för det krävs möda, känslor och engagemang att förändra och förbättra. Speciellt skådespelare har en tendens att överdramatisera, för det är faktiskt ju deras jobb, och alldeles för ofta kommer de flesta av oss till ett ställe där vi “inte ser” och “inte säger” vad som egentligen pågår.

Jag lade “osynligt” upp en plan för min klient för att se om jag kunde leda henne tll medvetenhet på nagot sätt. Vi etablerade exakta tider för alla hennes träningspass, med “make up training” om hon skulle missa en dag. Vi lade upp delmål per vecka och månad, och våra konversationer började “konstigt” nog alltid röra sig runt realitet vs drömvärld. Om allt möjligt och inte bara träning såklart. Långsamt, genom ständig repetition av fokus, och efter ett definitivt “breakthrough moment” där min tjej var jätteledsen ett tag och efter upplysning och insikt, så vände hennes framgång mentalt och kroppsligt. Det blev mindre Hollywood, och flera vistelser på hälsohem där hon fick otaliga kurer och massor med ompyssling. Hennes kropp svarade positivt pa den själsliga metamorfosen, och hennes attityd vände.

Utan DESTINATION hamnar man varsomhelst, utan FOKUS har man ingen du motivation, utan REPETITION är det svårt att lära sig nya goda vanor. Nästa gång du känner att du är på väg att försvinna in i en värld där du “inte ser” och “inte säger” så notera faktum, och påminn dig själv att det finns en annan verklighet bakom förträngningen.

Verkligheten ar ju faktsikt att alla inte kan se ut som Jennifer Garner, men man kan göra sitt bästa med det man har. Verkligheten är att det inte hjälper att köpa en massa kosttill kott, dyrt gymmedlemskap och att ha personlig tranare, om man inte planerar att använda sin egen kropp i processen. Verkligheten är att ju närmare verkligheten vi lever desto färre missförstånd, och överraskningar färgar tillvaron, och helt plötsligt så kommer man närmare en tillvaro som känns tillfredställande där man kan finna kraft och lycka. Ge dig själv allt du har! LiveLifeLoud!

Läs mer om:  motivation, verklighet

Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar