Annons
9 December 2012

Sprinta till Mållinjen

De senaste dagarna har jag varit och tränat sprint träning med min vän Savvas Konstantinidis, mycket duktig Grekisk sprinter (ligger väl i blodet på de där), för att komma in i sista ruset innan det nya året. LA är trevligt för man träffar alltid människor som kommit hit för att prova lyckan efter att ha varit proffs i sina egna länder, som Savvas- sprintare på Olympiska teamet 2008. Man blir ju ödmjuk för mindre! Anyway,  OM man väl kan springa så vill jag absolut slå ett dubbelslag för sprint träning. Den är inte bara tidseffektiv, men precis som med annan högintensitets träning så effektiviserar den metabolismen, syreupptagnings förmågan, och förbränning EFTER passet. Inte så illa bara på några sprints eller hur? Nu är det ju så att man bör vara relativt tränad, bra uppvärmd för att minska sträcknings risk, och självklart är löpband ett alternativ, men att sprinta utomhus är det bästa som finns (utbrister jag euforiskt!!!). Eftersom jag just nu inte tränar för något lopp, så är mitt Mål att sprinta in i 2013, med mycket energi, glädje och vitalitet!! Vem säger att ett mål altid måste vara Vasaloppet eller ett Maraton? Ibland kan det faktiskt vara skönt att få ha ett känslomässigt kanske metaforiskt mål! Då har man alltid något nytt att sträva efter och det tillfreds ställer på ett djupare plan…Mitt första fysiska mål för 2013 är ju Triatlon i MIAMI i April, så jag tycker jag kan få han min Glädjes Sprint in i nästa år. Vad som motiverar dig att fortsätta kommer alltid att förändras, och tur är väl det eftersom vi människor är definerade av att vi Adapterar till just det vi gör för stunden. När din motivation för att fortsätta kämpa bleknat lite så ger man den en nytändning genom att formulera nya mål, nya anledningar, förfriska själen med nya tankar och tag. Precis som man måste förändra sin träning för att kroppen ska fortsätta göra resultat och framsteg, så måste man ge sig själv ny “träning” mentalt och känslomässigt. Vad motiverar dig just nu? Jag har inget intresse av att mysa in 2013;) Nej, jag vill istället fira in det med glädjeskutt och allehanda rop!!!! Då måste jag ju göra mig redo…Häng Med!!!! (PINKs nya album i lurarna, sen är det bara att KÖRA!!)

Lev Högljutt!

Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar