Annons
13 October 2010

Träna Kroppen med Hjärnan

Återigen står jag inför uppgiften att transformera en kropp som under många år har genomgått allehanda forsök att leva upp till ideal som for en skådis och gemene man ofta är ouppnåeliga: den perfekta Halle Berry-siluetten eller Uma Thurmans exotiska gasellstuktur.

Det är bara det att kvinnan som står framfor mig precis har släckt sin cigarett utanför gymmet, är 1.50 i strumplästen och har Southern Thighs, dvs fettdepåerna vilar på höften och rumpan (jag har ju helt avsaknad av höft så jag tycker höfter är det sexigaste som finns såklart…), medan resten av kroppen är finlemmad och small. Hon kommer till mig nedbruten och frustrerad.

I min hjärna rusar strategiska samtal runt om hur jag ska lära den har tjejen att älska sin kropp, sluta aga den och acceptera det faktum som kvarstår, såvida bankkontot inte har råd med att pröjsa för farliga och urdyra operationer: kroppsbild kommer inifrån, och inte från spegeln.

Jag försöker bryta ned i detalj hur man jobbar pa sina egna personliga problem, genom att lära ut strukturerad problemlösning för ett eller ett par problem, och analysera detaljerna stegvis. Problem har en tendens att se mindre ut när man bryter ned dem i munsbitar som man sedan kan attackera bit för bit.

Detta förändrar i sin tur det stora Hela. Enligt filosofiska och fysiska teorier är allting ett system, där komponenterna påverkar varandra. Om jag långsamt drar paralleller mellan hur kroppen beter sig då man tränar med alla komponenter; VILA, TRÄNA, ÄTA, till deras synsatt på privata problem, så händer någonting fantastiskt. 

Om man ger sin kropp vad den behöver för tillfallet, så blir BIPRODUKTEN en vältränad, snygg, sexig kropp med mycket energi och livsglädje. Så har har jag manga gånger gått från klienters kroppsmissbruk, till en hälsosam kroppsbild, och själsliv, som blir manifesterat i den bästa formen i deras liv. Även utan operationer. Försök gärna själva vettja, och för allt i världen; Live Life Loud!!

 

Kommentarer

  1. Emelie Paulsson,  23 October, 2010 23:48

    Du är så galet bra Tanja!
    Tack för att du skriver sånt som inspirerar… Jag kämpar och kämpar, men det leder aldrig till någonting. Men nu ska jag bestämma mig, på riktigt! Kram till dig!

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar