Annons
9 August 2010

Vad betyder aktivitet och rörelse för Dig?

 Att röra på sig medför ju (som vi nu fattat efter all hjärntvätt typ:)) någon form av hälsa. Så långt kan ju alla hålla med! För någon är det mer ett friskare tänk, för andra en hälsosam och aktiv kropp…

Studier har visat att det bygger starkare ben, man sover bättre, och att det stärker immunsystemet – som i sin tur hjälper att läka kroppen och skydda mot elaka sjukdomar och enkla förkylningar. Men det är ju fantastiskt!!! En liten joggingrunda kan skapa allt det här??

För mig personligen så känner jag mig aldrig så PIGG som efter ett träningspass. Det är definitivt som en drog när endorfiner och dopaminer sköljer mitt system! Molnet i mitt huvud skingras (även om min omgivning inte alltid märker det :-).

Och när jag känner mig stark så känner jag mig också attraktiv och kapabel. Ibland är det ett superbra sätt att umgås på (spela boll, hajka) – och ofta är det en form av meditation, där jag glömmer allt runtomkring och färdas inåt med hjälp av hjärtslag, vilja och beslutsamhet. Hur känns det för Dig?

Christopher Mcdougall har skrivit den fantastiska boken Born To Run där han skriver om den underbara gåvan vi fått, och som många av oss har kvar, att springa barfota. Nu är det ju så att inte alla människor har kvar gåvan, eller kanske tom aldrig haft den, men man kan röra sig på många andra sätt också

Blir du inspirerad?

Läs mer om:  Träningsinspiration

Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar